Balkonginglasning Stockholm

Vill du ha en balkonginglasning i Stockholm som lever upp till höga kvalitetskrav och som dessutom är måttanpassad till just din balkong? Välkommen att anlita oss!

Bäst på balkonginglasning i Stockholm

Vi levererar skräddarsydda lösningar för inglasad balkong, altan, uterum med mera. Kontakta oss idag för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi tar fram en passande modell och ger dig ett fast pris så att du vet exakt hur mycket din inglasning kommer att kosta.

Representerar ni en bostadsrättsförening är ni varmt välkomna att höra av er så tar vi en titt på en kostnadseffektiv lösning för inglasning av balkong till hela föreningen. Vi tar oss an både små och stora uppdrag.


Fördelar med inglasad balkong i Stockholm

Stockholm är, precis som de flesta andra städer, en stad med tät bebyggelse och en hel del trafik. Även om många fastigheter har balkong är det inte alla boende som känner att de kan nyttja den till fullo. Med en bullrig och smutsig miljö blir balkongen mest en plats där man ställer ut saker som är i vägen och inte en plats för njutning. Låt oss hjälpa till att ändra på det!

utsikt från inglasad balkong i Stockholm

Vi vill att du ska få en trivsam balkong där du slipper smuts, damm och oväsen från miljön utanför. En inglasad balkong har ett flertal fördelar såsom att den skyddar mot buller, vägdamm och andra föroreningar. Den gör också att du kan använda balkongen under en större del av året då den håller värmen bättre samt skyddar mot vind och regn.

Glasa in balkongen - få mer förvarningsutrymme

Genom att glasa in din balkong i Stockholm får du möjlighet till mer förvaringsutrymme. Stockholm är en trångbodd stad och varje kvadratcentimeter räknas. Genom att välja en balkonginglasning från oss så får du mer utrymme som kan användas året runt. Du kan lätt låta utemöblerna stå framme och saker du inte har plats för i lägenheten kan tryggt ställas i förvaringslådor eller på hyllor.

Inglasad balkong Stockholm pris

Priset på en inglasad balkong från varierar utifrån ett flertal olika faktorer. Dels så avgör balkongens storlek och höjd hur mycket glas som behövs, vilket givetvis påverkar priset.

Därtill kommer faktorer som typ av glas, vilken infattning man väljer, antalet rutor, hur många rutor som ska vara öppningsbara med mera. Vi tar alltid fram en individuellt anpassad offert när vi ska utföra en balkonginglasning i Stockholm.

Är ni fler än ett hushåll som vill glasa in balkongen kan det vara värt att ta upp frågan med styrelsen i er bostadsrättsförening. Kan vi utföra montage av inglasning till ett flertal balkonger samtidigt så blir priset bättre eftersom vi kan minska antalet transporter.

Balkonginglasning Stockholm – frågor och svar

Blir det helt tätt med en balkonginglasning?

En hundra procent tät inglasning rekommenderas inte. Om man skapar ett helt tätt utrymme så blir luftkvaliteten lätt dålig och det kan även uppstå andra oönskade bieffekter. En inglasad balkong mår helt enkelt bra av att andas. Det är viktigt att se på inglasningen i första hand som ett avancerat väder- och vindskydd som gör att du kan sitta där från tidig vår till sen höst. Även om milda vintrar kan ge möjligheter att sitta på en inglasad balkong så måste man inse att den primärt inte är till för vinterbruk.

Blir en inglasning isolerad?

Glasen till en inglasad balkong är oftast enkelglas, vilket innebär att glasen saknar luftspalt eller gas. Därför är det inte korrekt att prata om isolerglas i dessa fall. Men inglasningen ger självklart en viss isolerande effekt ändå – det är ju en stor anledning till att man väljer att glasa in en balkong. Det finns dessutom studier som visar att inglasade balkonger minskar uppvärmningskostnaden för hela fastigheten.

När du ska köpa glas till din balkong så är det bra att kolla noga innan du väljer en produkt. Det är lätt hänt att man blandar ihop inglasningens isolerande effekt med isolerglas. Du är givetvis välkommen att kontakta oss om du har några vidare frågor om detta.

Vilken sorts inglasning bör jag välja?

Något förenklat finns det två typer av inglasning: ramfri inglasning eller skjutglas med ram. I det ramfria systemet är glas placerat mot glas och det finns inga ramverk som syns vid sidan av de transparenta avtagbara tätningslisterna. Ramsystemet innebär att varje glas har en fullt synlig aluminiumram runt varje glas. Även öppningen skiljer de båda systemen åt.

Tänk på att kolla med din bostadsrättsförening om du bor i lägenhet, en del föreningar tillåter endast ett av systemen, vanligtvis det ramfria.Vi kan anpassa inglasningen så att smälter in med redan existerande inglasningar som är uppförda enligt bygglov.

Behövs bygglov för att glasa in en balkong?

Svaret är ja. Inglasning av såväl balkong som uteplats i bostadsrätt kräver bygglov. Vi råder dig att fråga styrelsen i din förening om det redan finns ett giltigt bygglov för inglasade balkonger. Finns det inte ett sådant måste du själv söka hos din kommuns byggnadsnämnd. De kan också hjälpa dig med information om vad som gäller vid ansökan. Vi kan hjälpa dig med bygglovsansökan om du behöver det. Vi har stor erfarenhet av denna typ av jobb.

Väljer ni oss som leverantör så får ni fantastiska produkter, professionell montering samt generösa garantier på både material och arbete. Välkommen att kontakta oss idag för att få offert.

Rätt val när du ska glasa in balkong i Stockholm!